اخبار برگزیده
روابط ایران و چین

ضرورت تقویت شناخت متقابل ایران و چین در فصل جدید مناسبات

خبرگزاری رسمی چین در گزارشی با محوریت ضرورت تقویت شناخت متقابل ایران و چین در فصل جدید مناسبات، نوشت رییس جمهوری خلق چین در سال ۲۰۱۶ پیش از سفرش به ایران در مقاله ای به جاده ابریشم اشاره کرد و نوشت این مقوله این امکان را برای دو تمدن باستانی ایران و چین فراهم آورده است تا با یکدیگر دوست باشند.
اشتراک گذاری
۰۱ اسفند ۱۴۰۱
53 بازدید
منبع : ایرنا
کد مطلب : 498

به نقل از ایرنا- خبرگزاری رسمی چین در گزارشی با محوریت ضرورت تقویت شناخت متقابل ایران و چین در فصل جدید مناسبات، نوشت رییس جمهوری خلق چین در سال ۲۰۱۶ پیش از سفرش به ایران در مقاله ای به جاده ابریشم اشاره کرد و نوشت این مقوله این امکان را برای دو تمدن باستانی ایران و چین فراهم آورده است تا با یکدیگر دوست باشند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از شینهوا، اکنون با گذشت هفت سال از انتشار این مقاله از سوی شی، سخنان وی از سوی ابراهیم رییسی رییس جمهور ایران مجددا تکرار شد.

رئیسی در مقاله ای با اشاره به سفر اخیر خود به چین نوشت: برای ایران و چین که مدتهاست با یکدیگر در ارتباط و تعامل بوده اند، همچنین شناخت مستقیم و درک متقابل از یکدیگر دارند، اکنون زمان شناخت مستقیم یکدیگر در عصر جدید فرا رسیده است.

به رغم فاصله میان دو کشور از نظر مسافت، دو تمدن باستانی ایران و چین از روابط دوستانه بسیار نزدیکی برخوردار هستند.

شی در مقاله خود در ۲۰۱۶ نوشته بود: این اولین سفر من به ایران خواهد بود و من مانند بسیار دیگری از چینی ها در کشور باستانی و زیبای شما احساس غریبی نمی کنم. از جاده ابریشم سپاسگزارم که این دو ملت بزرگ را به هم متصل کرده است و برای قرن ها بسیاری از داستان ها و افسانه های مختلف را در کتاب تاریخ مبادلات دوستانه دو کشور ثبت کرده است.

بیش از ۲۰۰۰ سال پیش در زمان سلسله هان در چین معاون ژانگ کیان نماینده چین به ایران وارد شد و مورد استقبال گرم قرار گرفت.

هفت قرن بعد در سلسله تانگ و سونگ بسیاری از ایرانیان برای تحصیل، طبابت و تجارت به شیان و گوانگژو چین سفر کردند.

در قرن ۱۵ یک دریانورد مشهور چینی ژنگ او از سلسله مینگ هفت لشکرکشی دریایی را رهبری کرد و این لشکر کشی ها سه بار وی را به دریای هرمز در جنوب ایران کشاند.

از زمان آغاز روابط دیپلماتیک میان ایران و چین در سال ۱۹۷۱ روابط چین و ایران به عنوان محکی در تغییرات بین المللی به شمار می آید.

چین و ایران در مواجهه با تغییرات پیچیده در جهان، زمان و تاریخ همواره از یکدیگر حمایت کرده اند. در دوران همه گیری ویروس کرونا نیز دو کشور همکاری نزدیکی داشتند.

این دو کشور در زمینه علمی نیز همکاری صمیمانه ای داشته اند.

بر اساس این گزارش، محمد رضا منافی سردبیر اخبار آسیا و اقیانوسیه خبرگزاری رسمی ایران( ایرنا) می گوید پوشش اخبار و تحولات چین یکی از اولویت های اصلی کار وی به شمار می آید.

منافی گفت: من هر روز من در تلاش برای یادگیری بیشتر و بیشتر در مورد چین، مردم دوست داشتنی، فرهنگ زیبا، تکنولوژی قوی و پیشرفت های باور نکردنی این کشور هستم.

او گفت:” اخبار مربوط به روابط چین و ایران و شباهت های فرهنگی و جاذبه های گردشگری هر دو کشور از جمله اخبار مورد علاقه من است.

منافی بر این باور است که چنین اخباری می تواند درک متقابل بین مردم دو کشور را ارتقا و بهبود بخشد.

زبان و فرهنگ چین

حامد وفایی مدیر مرکز تحقیقاتی دانشگاه تهران سالهاست که بر مطالعات چین تمرکز دارد.

وفایی به جوانان ایرانی زبان و فرهنگ چینی را تعلیم می دهد. به باور وفایی آموزش زبان و فرهنگ چین یکی از راههای موثر برای کمک به تعمیق روابط چین و ایران به شمار می آید.

وفایی گفت:” یادگیری زبان چینی در حال حاضر در ایران بسیار محبوب است و بسیاری از دانشجویان علاقه خاصی به یادگیری فرهنگ چینی دارند. وی افزود برخی از دانشگاه های چین همچنین دوره های فارسی را برگزار می کنند که این مساله می تواند به ارتقا روابط دو کشور به سطح جدیدی کمک کند.

من به عنوان یک محقق ایرانی معتقدم که چین قطعا نقش بزرگتری را به عنوان یک کشور بزرگ در جهان ایفا خواهد کرد و وظیفه ما این است که کشور را به خوبی بشناسیم.

بسیاری از شاگردان وفایی نیز با وی هم نظر هستند.

مبینا مرادخانی دانشجوی سال سوم مطالعات چین می گوید: “برای من چینی فقط یک زبان نیست. کلید طلایی یک دنیای رنگارنگ است.”

او گفت که یادگیری زبان چینی به او کمک کرده است تا دوستان چینی زیادی پیدا کند و احساس می کرد قلبش با مردم چین در ارتباط است.

مرادخانی نه تنها به دنبال “عناصر چینی” در موزه های ایران است بلکه به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد چین معاصر است.

مرادخانی گفت:” دوستی فزاینده بین چین و ایران، فرصت های تحصیلی بیشتر و چشم انداز شغلی بهتری را فراهم کرده است. توسعه دوستانه روابط چین و ایران همچنین من را تشویق می کند تا فرهنگ ایرانی را به دوستان چینی معرفی کنم.”

همانطور که چینی ها و ایرانی ها در حال یادگیری تاریخ طولانی و با شکوه این دو تمدن باستانی هستند، علاقه دو طرف برای توسعه مبادلات فرهنگی رو به افزایش گذاشته است.

آرزو شاه محمدی یک وبلاگ نویس ایرانی است که در حال حاضر به عنوان راهنما برای گردشگران چینی نیز مشغول به کار است. او میلیون ها دنبال کننده فضای مجازی در چین دارد.

شاه محمدی زمانیکه ۱۵ سال پیش تحصیلات خود را در مطالعات چین آغاز کرد با موانع زیادی روبرو شده بود، این در حالیست که این روزها زمینه برای شناخت چینی ها و مردم ایران بیش از پیش فراهم آمده است.

علاوه بر تعاملات دو کشور در رسانه های اجتماعی، فیلم، سریال های تلویزیونی نیز بخشی از تبادلات فرهنگی دو کشور به شمار می آید. در حال حاضر شماری از اینفلوئنسرهای ایرانی در شبکه های اجتماعی چین بسیار فعال هستند. همچنین شمار زیادی از فیلم و سریال های چینی در ایران در معرض نمایش قرار می گیرد.

به باور جعفر صانعی مقدم مدیر عامل سینمای هنر و تجربه ایران چنین رویدادهایی به ترویج پیوندهای فرهنگی بین دو تمدن باستانی کمک می کند.

وفایی کارشناس چین معتقد است ابتکار عمل توسعه جهانی و طرح یک کمربند-یک جاده از عناصر تمدن شرق به شمار می آید.

وفایی می گوید: «ایران چین را کشوری می داند که می تواند نقش بسیار مهمی در جهان داشته باشد. برای تعمیق روابط دو کشور باید درک متقابل را تقویت کرد.»

منبع :ایرنا 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *